GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Veelgestelde Vragen

Wij helpen u om veilig en verantwoord te stoken!

Veel mensen hebben vragen over hun schoorsteen en rookkanaal. Onze ervaren schoorsteenvegers hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet!

Hopelijk hebben wij uw vragen hiermee beantwoord. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, Neem dan gerust contact op via 023 201 35 45. Schoorsteenveger Heemstede helpt u graag!

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?
Het laten vegen van uw schoorsteen draait in de eerste plaats om de veiligheid van uzelf en de mensen waarmee u samenwoont. Een goed onderhouden en schone schoorsteen minimaliseert het gevaar op schoorsteenbranden aanzienlijk.

Maar veiligheid is niet de enige reden. Het milieu profiteert ook van een schone schoorsteen. Een goed gereinigde schoorsteen draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke emissies en vermindert zo de ecologische voetafdruk van uw huis.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
De frequentie waarmee u uw schoorsteen moet laten vegen, is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Als u dagelijks stookt, adviseren we u om zeker twee keer per jaar uw schoorsteen te laten reinigen. Voor incidenteel gebruik volstaat één jaarlijkse veegbeurt.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw schoorsteen of twijfelt u over de noodzaak van een veegbeurt? Schroom niet en neem contact op met Schoorsteenveger Heemstede via 023 201 35 45. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

Idealiter kunt u uw schoorsteen gedurende het hele jaar laten vegen. Echter, tegen het einde van het jaar merken we dat er een piek is in aanvragen.

Om verzekerd te zijn van een afspraak, raden we u aan om vroegtijdig te boeken. En ja, ook tijdens de zomermaanden zijn we beschikbaar voor het vegen van uw schoorsteen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De stooktechniek speelt een cruciale rol bij het minimaliseren van schadelijke uitstoot. Enkele tips voor verantwoord stoken zijn:

  • Overweeg een gasgestookte haard of kachel, die doorgaans minder vervuilend zijn dan hun houtgestookte tegenhangers.
  • Zorg ervoor dat uw haard, kachel en schoorsteen professioneel geïnstalleerd zijn door erkende specialisten.
  • Een jaarlijkse schoorsteenveegbeurt is essentieel.
  • Kies altijd voor de juiste brandstoffen voor uw toestel.
  • Vermijd stoken onder ongunstige weersomstandigheden zoals mist of windstilte.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Absoluut! Tijdens een inspectie bekijken we uw schoorsteen grondig. We letten op zaken als schade, losse stenen, scheuren en eventuele blokkades in het kanaal. Door vroegtijdig problemen te identificeren, kunnen grotere en kostbaardere problemen in de toekomst voorkomen worden.

Heeft u interesse in een inspectie? Neem contact op met Schoorsteenveger Heemstede via 023 201 35 45 voor een grondige check-up.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?

De impact op het milieu varieert afhankelijk van het type haard of kachel. Hout en sommige vaste brandstoffen kunnen bij verbranding veel schadelijke stoffen produceren, zowel binnenshuis als in de buitenlucht.

Deze emissies kunnen niet alleen schadelijk zijn voor het milieu, maar ook gezondheidsrisico's met zich meebrengen en overlast veroorzaken voor de buren.

Om de negatieve gevolgen te beperken, adviseren wij om bewust te kiezen voor de brandstof van uw verwarmingstoestel. Gasgestookte kachels zijn bijvoorbeeld minder belastend voor het milieu dan houtkachels.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Schoorsteenbranden kunnen voor grote overlast zorgen en zijn potentieel gevaarlijk. Regelmatig onderhoud en het laten vegen van uw schoorsteen zijn essentieel om dit risico te minimaliseren.

Het is raadzaam uw schoorsteen minimaal één tot twee keer per jaar te laten inspecteren en vegen door een professional. Daarbij worden ook eventuele andere defecten aan uw schoorsteen opgemerkt, zoals lekkages of scheurtjes.

Bent u bezorgd over het risico op een schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Heemstede via 023 201 35 45. We helpen u graag met preventie en onderhoud.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?
Hoewel het theoretisch mogelijk is, raden we sterk aan om het vegen van uw schoorsteen over te laten aan professionals. Zij beschikken over de benodigde kennis, ervaring en gereedschappen. Bovendien ontvangt u na het vegen een officieel veegcertificaat, wat door verzekeraars gevraagd kan worden bij incidenten gerelateerd aan uw schoorsteen.
Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?

Zwarte rook duidt meestal op een suboptimale verbranding. Dit kan het gevolg zijn van diverse factoren, zoals een slechte trek in de schoorsteen, onvoldoende luchttoevoer of het gebruik van ongeschikte brandstoffen. In tegenstelling tot zwarte rook, wijst witte of heldere rook vaak op een efficiënt verbrandingsproces.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
Meestal wel, maar sommige verzekeringsmaatschappijen vereisen een veegcertificaat als bewijs van onderhoud.

Bewaar daarom altijd het bewijs van vegen dat u van de schoorsteenveger ontvangt. Heeft u vragen over uw verzekering in relatie tot schoorsteenbrand? Schoorsteenveger Heemstede staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken via 023 201 35 45.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?

Mocht u ontdekken dat vogels uw schoorsteen als nestplaats hebben gekozen, schakel dan een professional in. Het is wettelijk verboden om tijdens het broedseizoen vogelnesten te verwijderen

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Werkwijze Schoorsteenveger Heemstede

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Heemstede? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Heemstede.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Heemstede.

Tarieven Schoorsteenvegen Heemstede

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Heemstede heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Heemstede

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Heemstede

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Heemstede nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Heemstede

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Heemstede mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Heemstede

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button